Er is heel wat op til rond het literaire werk van Wally De Doncker:

 'Pabrik Billie' (Billie's Factory) nu ook in Indonesië aanbevolen.

Singapore: 'Missen doet pijn' werd geselecteerd in een shortlist van aanbevolen zomerliteratuur voor alle kinderen van de basisschool. De selectie gebeurde door alle bibliotheken.

Turkije: Turks Literair Netwerk publiceert een lijst van 30 uitstekende prentenboeken die wereldwijd  door kinderen gelezen worden. Eén van deze boeken 'Billie's Factory'.

'Het overkwam me gewoon' kwam binnen op nr. 36 in de Nederlandse Top40 Kinderboeken (juni 2024).

Hij gaf op de eindreceptie van de Voorleestoer 2024 (Sint-Niklaas) een speech over 'Een andere kijk op leesbevordering'.

Wally De Doncker las 'Het overkwam me gewoon' in voor de luisterbibliotheek.

*Wally De Doncker was gastspreker op het 'World Forum on Quality Development of Children's Publishing' in Bologna.

*'Billie's Factory' genomineerd voor Wereldkinderdag 2023 in Saudi-Arabië.

* De Nederlandse jeugdliteratuurexpert Toin Duijx recenseerde het nieuwe boek 'Het overkwam me gewoon': lees het hier.

* In september 2023 verscheen er een Zuid-Koreaans wetenschappelijk artikel over het boek 'Nian and the Boy'. Het boek wordt door de unieke herinterpretatie van het klassieke verhaal en eigenzinnige illustraties  als zeer uitzonderlijk beschouwd.

* Na publicatie in China, Verenigde Staten van Amerika, Nederland, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië verschijnt 'Billies Fabriek' nu ook in Saudi-Arabië.

* In 2022  stelde hij samen met Katerina Dermata een nieuw opmerkelijk visueel kunstproject (Love cannot be framed) voor op de IVLA-conferentie in Finland. Het project werd met enthousiasme onthaald. Het project werd zopas internationaal gepubliceerd. Na deze publicatie groeien er plannen om het project voor te stellen voor een groter publiek in Griekenland en België.

*Billies Fabriek zonet gepubliceerd in Indonesië als 'Pabrik Billie'.

* Zijn nieuwe prentenboek 'Missing Hurts' of 'Thoughts on the cloud'《云上的思念》werd in Beijing voorgesteld. De internationaal bekende Liu Hao illustreerde het boek. Het boek werd zopas aanbevolen door Chinese bibliotheken.  

*The White Ravens (Internationale Jeugdbibliotheek, München) zet 'Ik ben heel veel liefde' in de schijnwerpers op Instagram.

Blijf nieuwsgierig, meer info volgt.